Onze kunst, ons vuur – technology en business commerce

Onze kunst, ons vuur – technology en business commerce

Sinds twee weken zijn onze nieuwe websites live. Waar je tot voor kort de dienstverlening van LAKRAN Procurement Professionals kon vinden lees je nu achtergrond informatie van de LAKRAN groep. De nieuwe inhoud rondom onze consulting dochter kun je nu bereiken via www.simplifyingpurchasing.com. Bovenop het recent gelanceerde www.flexforcemonkey.com is daarmee ons powerhouse alweer vertegenwoordigd met 3 verse kanalen. Het lijkt op het eerste gezicht wellicht een traditionele 3-jaarlijkse opfrisbeurt, maar als je goed kijkt zie je wel dat er meer gebeurd is dan een paar nieuwe websites en wat afgestofte teksten. Het draait hier ook niet zozeer om al dat nieuwe, maar juist om het strikter luisteren naar en voortbouwen op het oude!

 

Ooit, 2006, je weet het vast nog wel omdat in begin 2016 ons 10-jarig bestaan uitgebreid is gevierd, zijn we dit bedrijf begonnen met een doel, een droom. Natuurlijk wilden we er genoeg aan verdienen om door te kunnen gaan met bouwen (letterlijk, dat!), maar er was een sterkere ambitie dan geld waarom LAKRAN ooit het levenslicht zag. We wilden ‘onze steen’ in de rivier verleggen, ons kunstwerk in de wereld van business commerce operations schilderen. Veel bedrijven vergeten die originele doelen en dromen van ooit. Wellicht denkt een oprichtster er nog eens aan terug, maar het collectieve bewustzijn van een organisatie stroomt vaak na een aantal jaar door in “doen wat ze doen”. Ze worden daar vaak stapje bij beetje beter in en leveren een goede dienst/product, maar vuur is niet altijd meer de aanjager van alles.

 

Wij beseften ons alleen het afgelopen jaar, niet in de laatste plaats door alle seminars die we hadden vanwege ons 10-jarig bestaan, dat vuur voor ons juist alles is! Het maakt ons als groep mensen tot wie wij zijn en wat ons drijft. Dat te verliezen… Dat ene niet meer voelen in een workshop bij een klant? Dat juiste niet meer als drijfveer hebben voor een softwareoplossing die net even verder denkt dat de rest van de wereld? Dat…nachtmerrie!

Daarom hebben we de tweede helft van ons lustrum-jaar gebruikt om die droom scherp op de agenda te houden. Zorgen dat het vuur wat we allemaal voelen gedekt te houden door een diepere waarom-vraag. Een vernieuwd mission statement dat staat voor wat we doen vanuit wat we ooit wilden, duidelijk besproken en bediscussieerde filosofie van werken, corporate values… Alles werd weer even afgestoft, letterlijk, in lijn gebracht met die reden die er altijd al was. Niet alles vernieuwd, niet ineens een strategisch kader opgebouwd, maar het bestaande afgestoft, bijgeslepen. De kunst van het oude laten blijven klinken zodat alles wat we de komende 10 jaar opbouwen nog steeds groeit op eenzelfde bodem.

 

Kijk dus gerust nog eens rond op onze nieuwe websites, voel ons vuur, praat mee, neem contact op en wordt onderdeel van onze omgeving. Dat vinden wij leuk en leerzaam en wellicht groeit er voor iedereen daardoor weer ergens een nieuwe kans op succes, efficiency in de operationele keten, een leuker proces, een matchende factuur, of … laten we kijken wat er gebeurd.

In ieder geval is een ding zeker: voor het raakvlak tussen business commerce en technologie, voor innovatie en stabilisatie van inkoopprocessen, voor optimalisatie en eenvoud van ketenintegratie, je bent en blijft welkom bij LAKRAN Commerce Group.

 

Doede van Haperen

Chief Enthusiasm Officer – LAKRAN.

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *