Business commerce, wat is dat eigenlijk?

Business commerce, wat is dat eigenlijk?

Voor ons alweer jaren een veelgebruikte en dus ingeburgerde term maar lang niet voor iedereen binnen en buiten ons vakgebied even bekend. Dus tijd voor een stukje achtergrond bij dat wat ons als bedrijfsgroep bindt. Vandaag de vraag: wat is business commerce?

Iedereen kent wel de term e-commerce. Dit technologisch gedreven vakgebied brengt de bedrijfsprocessen verkopen en marketing samen in één activiteit, het via internet promoten van je producten of diensten en het aansluitend transactioneel afhandelen van je verkopen daarvan. Daar staat e-procurement tegenover die ditzelfde doet met internet technologie, maar dan in je inkoopproces. Daar ligt dan ook nog een wereld tussen: die bedrijfsprocessen integreren tussen aanbieders en afnemers. Nu wordt dat hele concept van zakendoen via internet (dus het promoten, zoeken, transactioneel afhandelen en onderling communiceren) business commerce genoemd.

Hoe doen wij dat dan?

Als LAKRAN Commerce Group richten wij ons op het leuker, effectiever, groener en socialer maken van dit hele vakgebied. Dit doen we door techneuten en business consultants samen te brengen. Door user experience experts in overleg met financieel professionals nieuwe werkwijzen te laten ontwikkelen. Wij snappen daarbij dat onze klanten over het algemeen investeren aan hun eigen kant van die waardeketen. Hierbij zoeken ze vooral inkoop experts, of programmeurs met e-commerce ervaring. Wij hebben ons dus georganiseerd in losse merken en expertises, een zogenaamd Powerhouse van Business Commerce. Het mooie vinden wij alleen dat al die individuele experts samen net dat verschil bij hun klanten brengen doordat ze achter die verschillende merken samenwerken achter dezelfde voordeur van ons gezamenlijke kantoor.

Dit lijkt misschien puur een reclametekst, maar voor ons zit hier juist een belangrijke pijler onder het zien van business commerce als vakgebied. Het draait nooit alleen om verkoop of inkoop, waar de één iets inkoopt zal er altijd een andere organisatie zijn die op datzelfde moment een verkoop doet. En verkopen kun je nooit als een ander geen budget wilt uitgeven aan een inkoop. Als die twee zo aan elkaar verbonden zijn zal je dus overkoepelende kennis moeten mobiliseren om een stap verder te denken dan de gangbare oplossingen. Daar zit de sleutel in data vereenvoudigen, of stappen elimineren in de keten, of sneller handelen. Daar zit dus de sleutel tot vereenvoudiging en verhoging van de effectiviteit.

Die diversiteit aan resources en merken onder één dak hoort wat ons betreft dus helemaal thuis in het DNA van Business Commerce als vakgebied.

Benieuwd naar jullie meningen!

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *