Business Commerce dienstverlening en snel groeien, een logische afgeleide

Business Commerce dienstverlening en snel groeien, een logische afgeleide

Het is weer zover, de FD Gazellen regen is losgebarsten in Nederland. De week waarin het Financieel Dagblad de 754 snelst groeiende bedrijven van ons land belt en bekendmaakt is in volle gang. Ook wij kregen gisteren een telefoontje. We mogen voor de derde keer (na de edities van 2014 en 2016) zeggen dat ook wij winstgevend in die snelle groeiersmarkt horen. Daar zijn we natuurlijk gewoon super trots op. Het geeft intern even die beloning voor hard werken en de doorzettingskracht om samen iets te bouwen op de visie die onder ons bedrijf zit. Op deze plek leek het mij leuk om eens te kijken hoe die groei bij ons in elkaar zit. Het bouwen van Business Commerce dienstverlening.

Waar zit de complexiteit van onze groei en waarom zijn we dus extra trots op groei?

Een FD Gazellen award ontvangen wanneer je één propositie hebt is een hele gebeurtenis. Een beeldje ontvangen voor je bedrijfsgroep wanneer je verschillende diensten levert in consulting, software en managed services is een hele toer. Maar eigenlijk verklap ik dan al in een zin de magische basis onder die beeldjes in onze kast. De mix van diensten, het continue afwisselen van ons perspectief op de markt, maakt ons juist net een beetje scherper op het doen van de juiste dingen.

Het business commerce domein is dat raakvlak in de markt waar klant en leverancier samenkomen.

·       Waar supply chain collaboration vormgegeven moet worden; 

·       Waar SRM en CRM één waardeketen vormen; 

·       Waar data secuur moet worden uitgewisseld, en; 

·       Waar software innovaties steeds meer de boventoon voeren.

Een complexe wereld dus die van vele specialismen aan elkaar hangt. Wij willen onder één paraplu al die expertises samenbrengen. Een complex intern proces van groeien op hele verschillende personen en profielen. Maar ook op een diversiteit aan klanten. Er is namelijk nog niet één klantbedrijf in Nederland dat actief zoekt naar een dienstverlener op haar “vragen rondom Business Commerce als vakgebied”. Meer subtiel draaien aan tandwieltjes dus dan een enorme slinger aan een homogeen vliegwiel. Zo zou je onze groei-ervaring kunnen noemen.

Eigenlijk is Business Commerce dus een en al “het team”!

Ons vertrekpunt was ooit complexer dan veel andere start-ups. Het zijn eigenlijk 4 of 5 bedrijven tegelijk zijn die we probeerden op te starten in plaats van één. Niet altijd de gemakkelijkste weg dus en het vraagt een doorzettingsvermogen van ons team. Men moet steeds blijven invoelen met de bredere visie die we al sinds 2006 hebben maar welke wellicht niet iedere dag even eenvoudig naar boven kwam. Iedereen moet blijven zien dat haar detailwerk onderdeel is van dat grotere geheel. Kortom: van alle LAKRAN-collega’s werd continu gevraagd mee te experimenteren met de organisatie om hen heen.

Parallel aan die groei die we al experimenterend toch vonden wordt er momenteel voor al die mensen juist iets heel moois zichtbaar. We zien langzaam maar zeker steeds meer het effect van die diversiteit. Onze groep mensen brengen een zeldzame mix van kennis om één tafel. Kennis die steeds vaker door heel snel schakelen (in ons organisatie DNA) een bijna ongrijpbaar succes bij klanten weet te leveren. Kennis die daarnaast ook nog eens in al die losse proposities begint te bloeien en dus uiteindelijk straks dus ook, na de opstartvertraging die fundamenteel was voor ons model, extra groei zal gaan geven.

En oke dan, de bonus van nu:

En dan is er nog een bonus. Los van die energie die nu begint los te komen vanuit ons model, beweegt ook de digitale markt meer mee dan in 2006. Innovaties maken meer mogelijk op die samenwerking tussen klant en leverancier. Maar ook organisaties zelf denken veel meer in samenwerken dan in enkel de eigen schakel in de keten beschermen ten koste van ieder ander.

Een mooie basis dus, dat nieuwe beeldje in de kast straks. Een basis om af en toe trots naar te kijken en aan je team te denken. Een mooie basis om de volgende versnelling te forceren.

Tot volgend jaar dus maar weer?;-)

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *